Scurtă istorie a tartelor

Există două teorii despre istoria tartelor. Una susține că tartele au evoluat din tradiția gastronomică „punând lucrurile deasupra altor lucruri”. Conform acestei teorii, ființele umane pun produse alimentare deasupra altor produse alimentare – în special bucăți rotunde, plate de pâine – de milenii.

Deoarece pâinea este făcută din făină, iar crustele tartelor sunt făcute tot din făină (deși făină foarte îmbogățită), oricare dintre aceste alimente este considerată o tartă. Tehnic. (Oamenii susțin același lucru despre tort … și pizza).

A doua teorie susține că tartele provin din tradiția medievală de fabricare a plăcintelor și sunt, de fapt, un fel de plăcintă plată, cu fața deschisă. Argumentele privind forma și tehnica sunt de partea lor și înclin să le dau dreptate. Aluaturile îmbogățite (adică cruste „scurte”) au intrat în uz comun la aproximativ două sute de ani după plăcinte (aproximativ 1550 față de aproximativ 1350 sau înainte pentru crustele de plăcintă) și în aceeași zonă geografică: Europa.

Plăcintele și tartele diferă prin faptul că, în timp ce plăcinta era un fel de mâncare obișnuit, un mod de reciclare a măruntaielor și a resturilor de masă pentru consum ulterior, tartele reprezentau bucătărie „de fiţe”. Ceea ce înseamnă că erau extrem de populare în rândul nobilimii. Bucătarii de curte au folosit tarte, nu atât pentru gust, cât mai ales din cauza aspectului lor. Adesea pe bază de cremă, o tartă mare, deschisă, prezenta o pânză largă pe care un bucătar artistic ar putea compune o operă de artă comestibilă. Astfel, fructele, legumele și condimentele viu colorate și-au găsit drumul în (pe) ele. Ar putea fi dulci, sărate sau, cel mai adesea, un amestec al ambelor.

Coș
  • Nu ai produse în coș.